Monday, June 22, 2009

jiwa kacau bilau....

salam...
hurm aku xtau nak ckap mcm mn....
rasa mcm nak carut2 pun ada...rasa nak nanges pun ada....
apa hal korang nak ganggu idop aku???
4 ur info....punya la susah aku nak lupakan my past...
tetiba plak kan nak tanya pasal2 lepas...
come on la kan....its my life.....aku tau aku bodo....xcerdik mcm korang semua...
tp please la bg aku time tuk berubah...n aku tau aku dah pun berubah...
tp recently....ada plak kan yg dok p bg teringat balik zaman bodoh aku tu....
tolongla.....
aku nak ckap kat korang...aku bukannye kuat....silap aribulan
kalau korang dok push2 aku mcm ni...aku takut aku buat bnda bukan2...
please onc again....go away...
aku xnak pikir la pasal hal dulu....
tu urusan aku dgn tuhan...
dan aku yakin...aku pasti....Allah maha mengetahui dan maha mengampun...
stop...stop after the dot.....
enough is enough okeyh....
aku xpasti smpai bila lg aku bleh bertahan...
tp please..aku nak idop aku balik....
kalau xdpt terima aku seadanya..just go...go.....
xperlu lg ambil berat pasal aku ke hape....
aku beritahu btol2....aku masih mampu bertahan ni pun sebb Allah
sbb parent aku....
yes aku tau aku xsempurna....tp korang tu sempurna sngt ke???
if u realy my fren....help me....help me...not hate me.....
if u want to hate me...nothing i can do......just hate me..dont ruin my life.....
go away...go..please go....

zaman gelap aku dulu...aku harap aku akan lupakan...
aku nak fokus stady...
tp aku pasrah...if i have to admitt...
salah aku jgk...
tp aku yakin..aku pasti....Allah maha mengasihani..maha mengetahui.....
mulai skang aku xnak ambil pedulik lg apa tanggapan korang kat aku....
sbb bukan korang yg tentukan pahala n dosa aku...
bukan korang yg tentukan syurga atau neraka aku....
tp Allah yg tentukan segala galanya....
aku skang semakin kuat...tp aku xpasti..sampai bila....

maafkan aku klu n3 kali ni aku agak beremosi...
ni semua gara2 kisah silam.....

salahke klu aku xde awek skang????
salah ke???
bg aku..lbih baik org tuduh aku gay dr aku merosakkan gadis2 diluar sana..semata mata untuk buktikan yg aku ni lelaki...
bg aku...cinta itu suci......biarla cinta tu datang...
xperlu dipaksa...xperlu juai diri.....
cinta itu suci.....cinta suci...

biar la aku dianggap gay asalkan aku xmenghancurkan hati seorang gadis..kerana hati mereka sngt rapuh......biarla apa org nak kata...aku menghormati seorang gadis yg memiliki cinta suci....

biarla aku xdpt pun cinta yg aku harapakan...tp sekurang kurangnye org tau yg aku ...walaupun sekelumit kecil...dalam hati aku masih ada cinta untuk hawa......

mungkin bukan sekarang...mungkin juga bukan bila2..tp jodoh pertemuan ditangan tuhan..
aku berpegang kuat pd itu...
andai tertulis di loh mahfuz untuk ku bertemu dgn sidia yg sudah tercipta untukku..tiada apa lg yg mampu menghalang...andai tiada....aku redha..aku pasrah...
cuma ku mohon..aku dikuatkan iman...dan dipanjangkan akal fikiran supaya aku tidak membuat benda2 bodoh....

aku mmg emo masa tulis n3 ni....aku xtau kenapa...
myb sbb ramai yg mempersoalkan tntang diri aku..tentang kemahuan aku...

aku pelik...tp..biarlah..Allah maha mengetahui......


salam.....

3 comments:

syaf said...

so sad...sangat sedih 2,
same lah ngan i...kite menghdapi masalah yg sama tapi itu dulu bagi aku...
skung ni aku macam ni dengan life aku...
peduli ape orang nk kate sebab kalu kamu x mahu menghancurkan hati pompuan kan...kesian kat dieorang...dulu alu ade gak kenal awek2 ni, tp nk wat cam ne Allah x bukak lagi pintu hati aku untuk time mereka dlm hidup aku...so aku just keep on going je...
tapi aku still ingat lagi batas2 aku sebagai manusie...aku masih lagi menjage maruah aku...even member2 aku ramai tau poon, aku still macam ni...kesian kat aku ni gak dan kesian dekat kamu...tunggu mase yg sesuai....
nasihatku, pedulikan kat mereka, ikut kate hatimu, kalu kamu bersedie untuk berubah teruskan, kalu kamu masih mahu bergini teruskan kerana itu kamu, yg penting kamu harus profesional dlm kehidupan dan masyarakat sekeliling...bukan hipokrit ok...tap jage sensivity orang, be profesional dlm hidup itu je...x kesah org kate gay ke ape ke, janji kamu tahu sape kamu...ok bro... lek lek sudah..wat dun know je..mende2 cam ni memang susah sikit, tp lame2 ko ok n dieorang pon akan paham...

dir...antologi hidup apple sepi... said...

thankz

OlieYesterday said...

hidir?