Sunday, January 30, 2011

dah start cuti..tp aku?? dalam lab..penat!

hey yaw~

haish..arini patutnya aku kat umah dah kat kulim..
tp disebabkan kemalasan nak siapkan fyp( final yeah project)..masa awal sem..
aku terpaksa berkampung dlm lab ni ha..nak siapkan fyp aku ni..haish..

tp xpe..aku last sem..apa salah korbankan sket masa aku ni kat projek aku ni..
leyh menambah pointer aku kalau usaha lebih.huhu

kena siapkan b4 14/3...ha..cer ko tngk tu tarikh tu..tarikh aku lahir 13/3...ha..nak jgk dekat2 ngan tarikh lahir aku..so aku harapkan tuah la dr tarikh lahir aku tu..
minta2 la projek aku ni siap n dpt diterima oleh mereka2..huhuhu

ok la..byk sebenarnya nak tulis..tp nnti2 la ye..bye~

Monday, January 24, 2011

ayok..feskum 2010 kecoh kecoh...rampaian asli punya hal!

leyh x aku baru nak tngk balik video2 peserta tarian asli feskum 2010 kat youtube?

hahah..dah lama kot feskum tu..tahun lepas lg..hahaha..tp aku baru tngk..

perkh..skali tngk..mak aih..byk gila komen..kutuk mengutuk..haish..

apa la kan nak jadi?

hurm..semuanya sbb..universiti yang dijangka menang..xmenang..huhuh

adoi..tp xkata jgk..aku sendiri pun terkejut jgk dgn keputusan mlm tu.hehhe

ok tuk pengetahuan korang..aku salah seorang peserta tarian asli..aku wakil u aku..unimap( serius xde langsung kot video kami nari..u lain ada je..unimap je xde kat youtube...sedih kot..xkan la xde sapa rakam kan?? teruk ek kami nari? heheheh)

time malam umum pemenang tu kan..bila dia umum bronze medal dpt kat usim..kami dah mcm berbungan bunga dah..sbb xsangka usim leyh menang...yela..usim xbrapa femes lg dlm tarian..maksudnye..dok dlm senarai ciaki punya grup skali unimap la..

tp bila usim diumumkan dpt no3 ..kami mcm tersenyum..yela mn tau ada harapan..selalu nak rasa mcm ni bukan senang..selalu mcm dah tau..mesti dpt kat u yg hebat tu la..upm um uitm ukm...mmg hebat diorg..

tp mlm tu mcm bg sedikit sinar la org kata..huhu..tp bila dia umum silver dpt kat uum..semua dewan mcm dah pelik..huhuh..aku xtau la..sbb aku xtngk uum nye tarian..huhu
usim pun xtngk..td kat utube baru tngk..

pastu gold dpt kat ukm..aku terdiam la..sbb dlm list aku..aku targer..upm uitm ngan um akan ada tempat mlm tu..paling tdak pun..upsi..huhu..skali mmg terkejut la..senarai aku xde pun dlm list result kan..hurm..

byk spekulasi org buat..kata juri tipu la..tuan rumah tipu la..mcm2 la..huhu..
nampak sngt yg menang tu xlayak bg sesetengah org..

aku pun rasa mcm pelik..sbb aku mmg kagum dgn persembahan uitm...upm um n upsi..xberkelip kot tngk..tp tula..xtau apa punca diorg xdpt tempat..

aku sbg wakil tuan rumah pun terkejut..huhu..xtau nak ckap ap.

tp mlm tu..1st time bila rasa ada harapan nak menang..

huhu..selalu tau u lain yg cikai2 ni mmg xde harapan la nak menang if ada uitm upm um n upsi..huhu..tp mlm tu sngt2 mcm ada harapan

walaupun xmenang..tp ok la kan..u cikai2 dlm bidang tarian dpt tempat jgk..huhu..

maksud cikai kat sini..bukan la apa..maksud aku dr segi pengalaman dlm pertandingan tu ..huhu

aku jgk ralat sbb u yg hebat2 tu xmenang..konpius pun ada..hurm

aku pun xtau nak komen mcm mn..tp gigih gak komen pg2 ni..heheh

ntah la nak ckap

ok la..smpai sini dulu..nnti aku update lg ye pasal feskum ye..kot kot ada kontrolbenci punya situasi lg kan..heheh

sokseksoksek: masa tengah2 ready nak buat tarian opening ngan u u lain kan..tiba2 ada sorang jurulatih sebuah u ni dtng ke anak murid dia sebelah aku..siap bisik2..masalahnye aku terdengar biji butir dia punya bisikan tu..."okeyh..ready2 ek jgn pg mn2..nnti kumpul 1 tempat..kita dpt pingat/hadiah mlm ni"...tersentap jgk aku..aiks? dah tau ek result? sedangkan time tu event xstart lg pun kan? hurm..kepelikan disitu ye...mcm mn leyh tau ek? ke mmg dah tau dah result?

aku biar je la..huhu..byk spekulasi pasal result..jurulatih kami pun terkejut dgn senarai pemenang..tp..aku terfikir..wajarkah penari2 yg menang mlm tu dipersalahkan?

kita just menari je kot..ikut je apa jurulatih ajar..yg kita tau nak buat yg terbaik..tp bila jadi mcm ni..nape penari yg dipersalahkan? diperlekehkan? bukan kita yang tulis markah pun..kita just menari..sbb tu yg kita mahu..

tp pelik bila baca komen..yg ada kutuk2 penari tu..penari ni la..haish..xfaham btol aku..kalau nak marah..marah juri..sbb diorg yg bg markah..kita menari je..xadil la nak kutuk2 if tarian xcantik..menari mcm sekolah menengah la..posture huduh la..haish

tau la kamu tu penari hebat..tp xperlu la nak kutuk2 u lain..hurmm..bg aku..tu xadil la kan..kalau nak kutuk2 tarian org lain..

huhuh..bg la cadangan yg membina..haish..xfaham tol aku..cuba la bertimbang rasa sket..huhu
ntah la..malas nak ckap..( dah 2x malas ckap..tp gegeh taip lagi..)..ok la..ngantok..bye bye

Sunday, January 23, 2011

susah kan nak ucap cinta?

adui..feeling mcm ni la paling aku xsuka..

benda dah depan mata..
dah hati kau kata dia
dah jiwa kau ada dia
dah depa mata kau asyik dia.
apa yg kau buat kau teringat dia..

apa kau tunggu lagi?


cakap senang
berangan angan lagi senang
senang mcm sesenang kau helakan nafas kau sekarang..

tp hakikatnya..sangat susah..
susah sesusah mcm kau nak naik ke langit tinggi..
tp pakai tangga..xpun susun2 kotak2 kosong tinggi sampai langit hitam..
susah..

tambah susah bila kau tahu..org yang kau sayang..
cinta dekat org lain..
dan kau..adalah yang tengah untuk mereka..
sakit bila jadi penghubung...
setiap kali pesanan yg perlu aku smpaikan..

aku terpaksa telan..pahit..sepahit hempedu..mungkin lebih pahit dr hempedu..

setiap soalan dia buat kau menangis sendiri dlm hati..

dah depan mata kot..apa lg tunggu


mungkin aku..


HANYA DILAHIRKAN UNTUK MENCINTAI..BUKAN UNTUK DICINTAI...


--------------sakit---------------

Friday, January 21, 2011

bau rumah mmg xsama mcm bau kolej!

heh..aku dah kat umah dah..kat kulim..syoknye dpt balik..



dpt main ngan kucings aku..ehheh..bhoolat n hiro..bhoolat dah ngandung..nnti jadi atuk la aku..

ok la..nnti aku update lg ye...daaaa~

Thursday, January 20, 2011

aku pergi tengok khurafat!


hahahaah..kau mampu bgtau 1dunia ko pg tngk khurafat? kau mampu? mampu? xkan? so dok diam diam....hahha...

ok la..mmg plan dr awal ni nak p tngk khurafat...sbb dok baca kat fb ...depa kata best..gempak..terkejut fivestart bagai kan..so harus la cergas ajak geng2 pg tngk kan?...huhu..

so pg ari ahad baru2 ni..xtau la brapa aribulan..korang ada kalendar kan? ha ..p tngk sendiri brapa haribulan..

kami pergi 2 bijik kereta..8 org kesemuanya...huhuh..
so bertolak pkol 12 mcm tu sbb cek dlm internet tiket pkol 1.45pm kat jitra mall...so pecut ke jitra..

setibanya smpai ke jitra..laju je semua cari lif.. pastu pg ke kaunter..sekali tngk..."full" la tuk 1.45pm tu..haish...yg ada pkol 5pm je..huhu..demn u jitra mall..dah la parking susah nak dpt ..cea cea..dan dan nak salahkan parking sbb xdpt tiket kan? cuba dpt tiket? mesti puji segala smpai lif pun nak puji kan? huhuhu..

ok...pastu kumpul ramai2 bincang2 mcm tema rugby tu ..kat tengah2 org ramai okeyh..gigih ni bincang...skali decide nak pecut ke a.star mall..sbb a.star mall start pkol 3.45pm..so mcm sempat la pg..

so pg la ke a.star mall..smpai beli tiket..ada lg 1jam..so pg shoping2 n cuci mata..sempat la snap2 pic kat semua poster kat bawah tu..hehheeh...

so..masuk dlm pawagam..so start la..awal2 start ..line kami dah jerit2 ni...hahaha..baru keluar nama pelakon..dah jerit..jahat tau khurafat ni..suka bg org terkejut..dah la aku dok paling tepi..haish..xsuka!

so tngk2 la..sepanjang 1 jam lebih cite tu..ada la dkat 150jutax kami jerit..wkakakakak
jahat tau hantu tu..suka keluar dr tmpat ntah hape2...huhu...xsuka xsuka..ingtkan keluar kot tepi..skali keluar kot bawah..i dislike u hantu...huh~

ok la..aku cite la kan pandangan aku pasal cite ni...pandangan aku ok..so lantak la kan aku nak ckap apa..ko nak meracau pe hal? tiba2..kan...

so diam2 je kan baca aku nye pendapat..kalau xsetuju..ko g buat sendiri pandangan ko..okeyh? muah muah..peace no war...

ok..dah bgtau td..awal2 start..dah jerit2 kan? hahah..so sngt la mendebarkan kan..

syamsul punya lakonan ok la..walaupun ramai org ckap kaku ke apa ke kan..ok what dia berlakon..xdela seteruk org lain ckap kot..tp agak jgk la menyampah tngk dia berlakon..mmg dia ni dilahirkan bukan tuk jadi pelakon ke ek? huhuh..suka aku la nak kata apa pun..

apa adegan syamsul ni ek aku xleyh lupa? hurm..aku paling nyampah time part suluh2 dlm hutan..aku dah kata jgn suluh..ko nak juga kan suluh dlm hutan tu..ha..nah amik..mmg dia ada la kat situ..sewel tol la..( tiba2 emo)..geram kot..aku dah ckap..jgn suluh..ko suluh..kan keluar btol kan..aku jugak yg terkejut..dislike u syamsul...

lg 1..asal mlm je..mesti ko sorang kan kat spital tu? apa xde nurse ke apa ke kan? huhu..pastu asal keje mlm..mesti opis ko gelap..nape? why? tell me? lampu xde ke?huh..dah bila gelap tu..paham2 je la kan..kompem nye la menatang tu mai usik..haish..paling xleyh blah..time dia dok dlm spital sorang2..pastu nampak bayang2 belakang dia..pastu pandang atas nampak menatang tu kat syiling spital..watdefak okeyh...vavi..terkejut aku..mn p ntah semua nurse kan? xnak aku jadi doktor..tiba2

pastu part g anta jenazah ana tu..haish..lagi 1..settel siang..tiba2 naik van jadi mlm..cilakak..saja je kan nak kasi takut...mlm2 tu jgk la kan ko nak bawak jenazah..berdua plak tu..haish..seperti biasa..dok sembang elok2..buka ayat quran baik punya..skali..ha..hilang siaran la...tertukar channel la..sewel tau..aku berdebar je tngk..siap smbung lg bacaan ayat quran tu sendiri kat bawah...dah la aku dok paling ujung skali..bodow~...pastu diorg pusing belakang leyh la plak menatang tu jengoi jengoi2 kepala..watdefak..i xsuka hantu yg suka jengoi jengoi ni..haish..
pastu terbabas..ni biasa la....masuk gaung..then..syamsul tersedar la kan dr kemalangan tu..skali tngk kawan dia ( aku suka watak ni...baik punya ckap utara..best dia berlakon)..kawan dia tu mati..pusing belakang tngk mayat dah terkeluar dr keranda kan..so mai god..nyampah ok..bleh plak dia ni..si syamsul ni..p angkat mayat ni masuk utan? masuk utan okeyh..bukan g naik jalan..masuk utan..bawak mayat...vavi~..aku ni kat bawah dah carut2 dah kat syamsul..apa kejadah nye bawak mayat masuk utan kan? haish..skali bawak2 tu terjatuh lagi..adoi..pastu mcm biasa la.kena ligan ngan menatang tu..haish..semput aku..skali dai flash back la..rupany2 syamsul ni jahat...syamsul jahat syamsul( lagu stacy)...dia ni punya angkara...huh..last2..korang tngk la sendiri apa jadi ek ngan syamsul ni..huhu..bg aku syamsul ni aku bg 3 bintang la..gitu~ so so je..

pastu ana..aku xfaham pompuan ni pesal la meroyan tiba2 kat syamsul kan..haish..geram je la aku tngk dia ni..kacau je kan syamsul ngan liyana tu nak hapi2..punya la meroyan ni kat syamsul pg ke spital bagai..haish..tp serius dia pandai berlakon..sabrina kan nama pelakon tu..aku mmg suka..pandia buat aku geram tngk ko noks berlakon..mgg jadi la..part ana toreh tangan dia ngan pisau tu buat aku seriau perut..weyh..sakit kot..nampak mcm sakit..haish..curlast pertama la lakonan dia ni...aku sangka dia la yg punca semua ni..skali..dia la yg jadi mangsa keadaan..haish..bertabahlah....aku suka part yg mula2 tu dia menari kat club..pastu ada terjemah ayat al quran...yg cubaan dan godaan dtng dr kiri kanan..depan belakang..part tu buat aku meremang bulu roma..xtau pasal apa..tp part tu mmg sesuatu la..huhu..pandai diorg terjemahkan dgn perbuatan...cayalah~...kesian ana..mati..aku ingtkan kna bunuh..haish..mmg dia bunuh diri ek? untuk ana..aku bagi 5 bintang~

liyana jasmay...aishah kan nama lakonan dia ni? aku mmg suka lakonan dia ni..lakonan ngeri2 la kan..dia mmg pandai..haish..dia ni mcm psyko..ke aku yg sewel? dr mula dia berlakon..aku dah konpiden dah ni..yg dia ni la punca segala galanya..walaupun dia ni mcm nampak baik..alim..taat..tp aku buat cerita sendiri dia ni buat2 baik je..tp meleset..mmg dia baik pun..smpaikan ana mati pun..aku target dia yg bunuh~wkakakakxbersalah ok aishah tu..kesian je..part2 dia kena usik mmg aku suka..aku terkejut sama..tp ayat2 dia tu terlampau baik la..org baik skang pun xguna ayat tu okeyh..huhuhu..pastu part2 dia mcm kata ana punca pun..mcm klise...huhu..yela..kau baik..kau tuduh2 org ..kan..haish..tp aku expect ko berlakon lebih lg la ...aku nak tngk dia jerit..kena rasuk ke apa ke kan? skali..hurm..laki ko jgk yg interprem..ok la not bad ye ...4 star...

yang lain2?...aku xtau la apa motif makcik klener harta tu diwujudkan? saja je kan nak bg org ramai suspek yg terlibat makcik tu kan? kan? aku ni siap terfikir..mesti ana tu anak makcik klener harta tu..sbb tu dia nak balas dendam..skali2..x okeyh..rupa2nya..anak makcik tu muka sebijik syamsul..ceih...saja je kan ...fitnah okeyh!....tp motif time part makcik tu ko buat2 ala2 misteri pandang2 belakang org ikut segala tu bagai? huh...nak buat muka tragiis2 tu pehal? saja nak mengaburi la kan? kan?

xtau apa motif fauziah nawi muntah darah..xde kaitan okeyh...xde langsung..

dah tu je kot..yg pasti aku paling suka watak hantu..xtau la sapa berlakun..tp scary okeyh..tujoh bintang tuk hantu..claps claps claps......tu je la..


sapa2 yg nak tngk..pg la tngk..best..walaupun aku dah spoil kat sini..tp pg la tngk..jgn dok tpi mcm aku...aku ni siap 5ox pandang tepi..padahal tepi aku dinding je..huhuh..kawan2 aku yg lain lg syok..sorang tu..baru start je..time terkejut 1st...dah ajak balik dah.."weyh...jom la balik"..huhuh...bleh? bleh? baru start kot..keluar nama tu..haish..saba rje la


then kawan lg sorang..mmg xnak ikut mula2 sbb dia xminat cite hantu..tp ikut jgk la..tngk..tp tutup muka dgn selendang..pastu bila org jerit2..dia kalut la tanya apa jadi ...haish..sabar je la kan...huhu..tp mmg best la pg tngk ngan diorg...meriah..1 row jerit..kami konker aritu..wkakaka...syok2..

dah la letih menaip..bye bye

Wednesday, January 19, 2011

1x8....2x8..1x4...pandang couple...seranting...itu semua magik!



adik kakak kumpul..xkisah la baru lama...semua 1 tangan..1kaki...1kepala...

xtau mcm mn nak start..aku xtau sejak bila aku sedar yang aku suka...

cermin tu la peneman kita..setiap langkah...hafal~

aku xtau mcm mn aku bleh terjebak..


lepas susah2 training..berdebar buat show..pastu boleh senyum..kat mana dpt semua ni?

tp bila aku mulakan langkah..aku dpt rasa itu diri aku..

hijau..kuning..biru..ungu..kelabu..hitam..semua warna dah pakai~

setiap gerakan yang diajar..terasa seperti ada dlm diri..walaupun susah ..walaupun payah..tetp..aku suka..

mula2 org pandang mmg dgn ujung mata je

kau sakit..kau demam..tp bila dah ramai2 mcm ni..xnampak pun sakit..xnampuk pun dmam

aku kisah semua tu..sbb aku rasa diri aku murah..tiap kali nak mula..mcm2 aku fikir..

kau boleh buat gaya ni kat tempat lain? dgn yg lain2? x~

malu xusah bgtau..mcm aku bogel..pastu kena jalan dr sini smpai ke negara china...

xsama..xserupa..xde apa2...cuma 1 pentas yang sama...baru 1minit..dah ngam

tp bila aku mula langkah..aku dgr..ada yg bersorak..aku gembira..sbb yang sorak tu..aku kenal..

kau rasa..kau mampu lupa mereka mereka ni? lupa senyuman itu?

ya ..dia yang aku kenal sbg kawan..


semua berbeza...tp 1 pandangan yang sama...


aku trfikir..aku tidak sendiri...yang sorak..dan yang sama2 kongsi pentas...aku ada mreka.

moment mcm ni..mn nak dpt? xbleh beli...

persetankan mereka yg pandang hina

ingt? brapa lama kita habiskan masa bersama sama? peluh tu xyah cerita

xluak pun hinaan mereka.

skang.aku dah xkisah segala bunyi yang kurang enak..
yang penting aku gembira.

aku kasihan kan diri mereka sebenarnya...

setiap langkah yang diajar..kena ingt..sumpah..aku xpernah rasa segembira ni bila melakukan sesuatu...

aku ada mereka..buat apa aku perlu risau dgn sekelumit bunyi xsenang hati?

mmg penat..mmg xdpt bahagi masa..tp..masa tu mmg xpernah cukup...24jam..
semua terpulang pada kita..


masa xsalah apa2...itu kita kena ingt!.

aku xtau..kenapa aku berada dalam dunia ni...


aku hapi bila menggerakkan tubuh..aku xtahu yang lain bagaimana..

cara ni ..cara aku hilangkam strees aku...serius..


aku sedih bila ada antara kita yg menyerah..tnpa sebb...

menyerah untuk apa?

kita kuat..kena ingt...kita gembira..kena fikir'


biar apa org ckap..bukan mereka yang rasa penat lelah kita.

biar masa xterbahagi...dah mmg masa tu je cukup2 untuk kita..

dah..kalau nak ckap pasal hal ni..smpai ujung hari pun ..xabis...

aku cuma berharap..kita xpernah berputus asa dan menyerah kalah..sbb kita masing2 ada kita untuk bersandar~..ingt!

biar susah..biar senang..biar payah..kita tetap bersama sehingga pentas terakhir~


video

Friday, January 7, 2011

bloglist istimewa blogger baru~


http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/bloglist-istimewa-untuk-blogger-baru.html


ha...tiba2 terbaca entry ni kan..rasa mcm syok plak..sbb macam impian semakin menjadi kenyataan..heheh

bukan pe..blog aku ni dah dekat nak masuk tadika dah la kan..tp folower ciput je..kan..huhu..

so bila ada mcm ni..agak2 aku leyh kalahkan budak lelaki sebelah pintu x? hahaha

xde la..sekurang kurangnya bloggr ( blogger kah?) mcm aku ni...xde la syok sendiri..ada la nnti kawan2 lain mai baca kan cite2 aku kat sini..syok woyh bila org komen2 kat blog anda..rasa mcm diri dihargai gitew..heheh..

mcm best je kan..terima kasih kepada pnganjur..dah ada link kat atas tu aku letak..klik la..leyh join ramai2...hheh

hope lepas ni lebih banyak folower..maka lebih banyak la entry aku..lebih banyak komen aku dpt..lebih banyak kawan aku perolehi..ha..apamacam? ok x?? heheh

harap kawan dr blogger baru pun sudi menerima kehadiran blog ini..ala ala sendu je kan aku sendiri tngk pun xlalu..huhu..ok la..smpai disni dulu..nnti jumpa lagi ya...daaaaaa~

bersiaran dari kkc19: blog hidir..lebih puaka dari biasa...buzzz buzz( bunyi ym)


Ahsfantasy24.com ingin menjejaki blogger baru, khususnya bagi mereka yang mempunyai bilangan follower kurang daripada 300. Tak kiralah walau dah bertahun, tapi kadang-kadang tetap baru kan bila tak ramai yang berkunjung. Rasa segan nak beramah mesra dengan mereka yang punya follower yang ramai? Jangan bimbang sebab anda pun mampu setanding mereka, berusahalah.

Sebagai penutup 2010 ni, saya berhasrat nak himpunkan blogger yang mempunyai follower yang kurang daripada 300 orang follower. Saya telah membina page untuk diisikan oleh blogger baru yang bertujuan bagi menaikkan trafik dan meningkatkan follower mereka. Mahu sertai? Ikuti syarat yang berikut:
  1. Blog anda mestilah mempunyai follower kurang daripada 300 orang;
  2. Buat satu entry yang bertajuk "Bloglist Istimewa untuk Blogger Baru" dan linkkan ke entry ini;
  3. Tinggalkan Link entry yang telah siap anda di ruangan komen;
  4. Tidak wajib untuk menjadi follower saya, namun saya berbesar hati jika ada yang sudi;
  5. Tag 3 orang rakan seperjuangan anda;
  6. Meminati dunia blogger dan tidak sombong.
aku tag sapa2 yg terbaca blog aku tp dalam masa yang sama dia jgk senasib dgn aku ( x pemes)..ok...





Monday, January 3, 2011

tigaharibulansatuduaribusebelas~

heh...semua org sibuk nak hupdate pasal tahun baru kan..so aku pun nak jugak la kan interprem ....asik dok baca post orang lain kan pasal tahun baru..nak jugak kan aku ni menulis serba sedikit pasal tahun baru aku...hehhe..

well...actually...sebenarnya..kan...xdak apa2 pun berlaku time mlm tahun baru baru baru ni..( cuba kira ada berapa baru dalam post saya baru baru ni)...

hahaha..kesian kan korang...bukan nak kesian kat diri sendiri ..mesti korang mengharapkan aku cerita pasal benda hapi2 je time malam tahun baru tu kan..xde nye la..aku dok berlingkar atas katil je...

iye..serius..aku dok posing ala ala siti nurmermaid terdampar xcukup nafas tepi laut smbil kibas2 ekor...huhu..

ok ada la sket letupan sana sini..tu pun lg kuat rasanya bunyi kentut aku..heheh..ok tipu..ada bunga api sebenarnya...pakcik kat sebelah ni pasang..main ngan anak2 dia..terima kasih pakcik~..

siap berbunyi bunyi lagi keta yg parking kat dpan tu..hahah..lari lintang pukang anak2 pakcik tu takut ....ha..baru nak tau kan...hahah..degil...

so..oleh sebab krana itu..aku xdapat la nak hupdate pasal tahun baru aku kan..tu yg terus tigaaribulan tu...satu ngan dua xdak..time tu aku dok jadi duyung lagi kat tepi laut...dok terdampar..tunggu putra mai kiss kiss aku...heh...nak jgk kan putra kiss kiss..padahal diri sendiri putra,..ye..kawan2..saya sebenarnya putra...huhu..xcaye? xcaya sudah..balik2 kena ludah..kain terbelah..nama hang bedah..tinggal tete* sebelah...huhuhu...

pastu berbalik pada kejadian tigaharibulan kan..mcm biasa..hari yg terang ...eyh eyh tipu..aku bangun je..ujan punya la lebat..lgi sket je lg nak banjir perlis ni...heheh..ok aku tipu kali ni..huhu..sapa suruh percaya? nak aku nyanyi lagu pasal tete* tinggal sebelah lg ke? xnak kan? ha..dok diam2..

ujan lebat..aku smbung tido...yela..2nd sem..1st day..kelas xde...sbb dlm jadual..ada lab je..menjadi lumrah u aku ni..kalau 1st week setiap sem..if ada lab je...mesti cancel..heheh..sbb apa lagu tu? aku pun xtau..p la tnya sapa yg buat jadual tu..ok?

aku sambung tido lg..tp serius..aku xlarat dah nak tido..sakit leher2 ni...huhu..pastu bangun la jgk kan...huhu..

lepas mandi je..terus g depan on laptop...cek fb..heheh..rutin harian..mesti kena cek fb tu..walaupun xde sapa hingin nak komen..kan~....huhu..lepas cek fb..gegeh siapkan assignment pn azeani...huhuh..kena anta kat opis puan azeani..cepat2 buat sbb housemate nak ke opis jejawi nak jumpa rps dia..so bg skali le kat dia anta...( gegeh je aku stori mori segala pasal pn azeani la..jejawi la..rps la...korang bukan nye tau pun kan?)...

lepas siap je assignment tu...tiba2 perut rasa lapar...hahah..bleh? cergas je capai dompet..capai enset...kuar rumah pg cafe..hehehh..g HOT CAFE...hot katanya..heheh..so beli la makan...aku beli nasi putih+ayam goreng+ telur+sayur+air teh panas=rm5.5

tapaw je..balik..dok depan laptop..buzz buzz alina kat skype..mcm biasa la..kalau nak makan..mesti kena tngk movie..kalau xde movie..xlengkap la pemakanan aku tu..rasa mcm xde zat je..mcm sia sia je makan tanpa melihat movie..hehehe..alina sent cita night at museum2...smbil makan..smbil tngk movie..nikmat je..tp xbrapa nikmat..sbb xrasa apa pun makanan tu..pahit lidah..diplus plak ngan si minah gedik ( ash) dok sondol2 minta makanan...padahal dah ada makanan kat tempat makan dia tu..huhu.saja je kan nak curi telur aku...telur yg aku beli kat kafe td la...apa la korang ni..fikir bukan2...malu i~...

dah settle makan..tiba2 plak ..mata ni rasa mengantuk je..semua nak tiba2..xpernah nye la nak kata..kau tu mmg kaki tido...lpas makan je..nak tido..mau perut xbuncit...( bleh x nak emo2 kat diri sendiri?)..huhu..cuba lelapkan mata..tp xdpt jgk..haish..pusing kanan..pusin gkiri..pusing depan..pusing belakang..xlena2 jgk..smpai la nak asar...huhu

td b4 lunch..dah janji ngan sorang dak ni..nak kuar g kangar/...beli barang2..so lepas asar je..xkuar2 lg umah..sbb tunggu moto..moto xde..so..tunggu smpai pkol 630..baru gerak g kangar..( tu pun selepas kena maki maki ngan dak tu ..dia marah sbb lambat..janji lepas asar..tp dah kol 630 xgerak2 lg..skali aku g kolej dia..ingtkan dah siap..skali dia baru nak mandi segala..hangen tol aku...)...

dah siap tu ..g kangar..amik duit (pt dah masuk yaw...)...pastu terus g the store...beli la sket2 barang...dah..pg makan..sbb tiba2 rasa lapar kan..so makan la kita..heheh..pas makan..baru teringat..yg diri ini susah nak tido mlm2.sbb idung asik tersumbat..susah bernafas..so lekas2 pg guardian kat kangar..sbb takut tutup kan..huhu..smpat la beli...apa nama nye la benda tu...jap nak cek jap ek

* bangun dr katil pg check nama benda alah tu...

ok ha..nama dia breathe right...haha..nafas betul kalau dalam bahasa melayu..heheh..tau x menatang apa?? jap g aku tunjuk nak...mcm mn rupa dia...


*snap pic diri sendiri menggunakan kamera laptop...

ha..nampak x benda yg terlekat kat tulang idung aku tu?
tu la benda alah tu.."breathe right"...



pastu balik..pakai benda alah tu..makan ubat..letak bonjela sket kat ulser kat mulut ni..ha..baring2 atas katil smbil taip entry ni..huhu..smbil2 usha2 fb...dok chat ngan ramai org ni..hhheh...ok la kot..tu je la tuk arini..semoga anda xjemu membaca saya punya entry..

eyh eyh..jap2..nak bgtau...sejak akhir2 ni..sejak aku demam ni...aku rasa mcm mereng je..byk dah kejadian pelik2 berlaku..tngk la kat fb aku..ramai kata aku mereng..tp td mmg btol2 aku mereng..sbb dgn gigihnye.,.aku tngk jadual waktu yg sem07-08 punya sbg rujukan tuk kelas arini...hahahha...tiba2 terkejut sbb kelas kat tempat jauh..pastu siap gaduh2 lgi ngan kawan aku pasal jadual ..sbb jadual xsama..hahaha..aku bermati matian kata jadual aku btol...siap hebih kat org lagi yg kelas kat tempat jauh..skali tngk2..sem 2 sesi07-08 punya jadual la...apa la nak jadi ngan aku..kalau lewat setahun xpa jagk..ni smpai 3 tahun lewat..punggah...rosak..rosak...haish..tu je la..dah xtau nak tulis apa lg..huhu


xsah kalau xde muka budagedikberlesungpipit ni...
dah 4 ari selesema...haish..bila la nak baik ni kan?


dalamhati:rasa xsedap hati bila ramai yg "pergi" secara tiba2...hurm..risau btol..semoga semua nya baik baik saja...

ikhlas dari aku hidir..
budakgedikberlesungpipit~