Monday, January 30, 2012

gambar/video aksi terlampau aku tersebar?.....ramai mahukan penjelasan~






asalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh kalian semua......( ketuk2 meja kasi effect meriah~)


iya..saya tahu...saya tahu..kalian xckap pun saya dah tahu....yg blog ni dah jadi mcm hape lg kan...kalau la letak sebelah ngan mumia firaun....xtau la mn 1 lg lama n lg berhabuk kan? (* perbandingan yg melampau batas ye~..maafin ya saya)

tp abaikan la ye pasal blog xhupdate...sbb ni skang aku ngah hupdate ni...so baca la kan..kalau xbaca..siap...siap la kalian...aku kuteyh haluih2 ampa punya perut berlemak iittteww~...hahaha...

ok ..aku agak la kan..kompem ramai bc entri kali ni...sb disebalik merindui aku yg letops2 ni kan...kalian jgk mesti kepo2 lg mengeletis nak tahu pasal tajuk entry aku ni kan? kan? kan? ( smbil sigung2 bahu manusia yg lalu lalang~)...laju ja noh kalian kalau bab2 yg agak memalukan org lain ni..laju ja ampa klik noh...pastu nak sebar kat org lain lattewwwwwww~( kejap saya..kejap aku...haish..pehal kan aku/saya ni kan?)


baiklah..sy merajinkan diri update blog ni sbb dok terbaca pasai depa dok post berkaitan dgn hari kelahiran KBU....ha..KBU tu apa kan? cer teka ..cer teka..cer teka...( * kali ni xbuat gaya usop dah..tp masih menggunakan konsep yg sama..cuma menggunakan kepala lutut plak tuk goyangkan...cuba kalian buat...pastu sila buat vlog ai nak tngk..okeyh? hahaha)

KBU..adakah...kelab budak uutt utt kah ( pon boleyh~)..atau Kek Bersalut U(*tengah stuck..sbb xtau U ni tuk apa~..hahah)....ok smbung balik...kBU ni makanan ke kan? ke persatuan ibu2 muda cantik ke kan? ke ngo ke kan?

oklah..tuk pengetahuan korang yg xtau KBU tu apa (* apa punya jenis la korang ni..KBU pun xtau...hahahahah*gelak jahat * ...)

KBU=kami blogger utagha( nak sebut ni kena mulot bukak luaih..)

ha..kan..curlast x kami? walaupun entry blog hanya secebis 2...tp xhengat nak jgk join kelab2 bagai ni...konon2 dgn harapan kot2 la dpt jumpa hanis zalikha xpun maria elena...hahaha...

KBU ni aku xsure aku kenal mcm mn..tp rasanya melalui kawan ..n join group kat fb...
bila dah join...rasa best sbb semua ala ala meriah gittewwwww~...

pastu( *apahal tiba2 pastu ni?)...org pertama KBU yg aku jumpa ialah cik gk...ha ah..admin yg separa separa tu....hahaha...xtau apa yg separa kan? tngk sama rata ja..wkakaka..*lariksssssssssssssssss laju2....

pastu org 2nd KBU aku jumpa ialah...si mr straw yg hot lg kacak mcm- model- kalau-dok-sebelah-aronaziz-pun,,,,,aku tetap pandang dia ja...wahahah..mcm tu la dia punya handsome dia tu..xdpt ditandingi lg....mr syukri kita ni...mmg xdinafikan...ensem..kacak..wajah idaman hamba...gadis2 pasti menjerit bila terserempak dgn dia...n dgr cerita..ada gadis yg snggup berdiri dgn ibu jari kaki je demi mendapatkan syukri (* ok fine..ni dah melalut sakan dah ni~)...syukri ni aku jumpa time nak p penang..dia dr langkawi nak balik penang..so tumpang aku..

psssssssssssssssssst...ni rahsia okeyh..khas tu yg baca blog aku je...nak tahu..x..si syukri ni..mak aih...aritu..dr start dia salam ngan aku..smpai la dia smpai ke kolej dia...xberhenti ckap...perkh..kagum...masa dah naik ke bilik dia tingkat 10 usm tu pun..still dok dgr2 dia membebel lg..wkakaka...( * ni apahal pulak ni aku crita pasal dia ni? adakah entry tuk knanggan bersama syukri?)...


so lepas tu...aku beranikan diri joyenn( *lentik2 kan kepala anda..kalau bleh kasi lentik selentik badan aku~) gathering...1st gathering aku ialah...umah onie..tatia...n erika

*tiba2 mcm malas nak sambung..


so join la gathering tu..kebanyakkan dr mereka dah join dah gathering kat pantai..tp aku ni baru 1st time jumpa depa2 semua

mmg meriah...meyh aku ringkaskan la nah apa jadi time tu yg aku ingt...okeyh?

1:xtau jalan umah onie..tp sblm tu gigih brfb ngan kak nadh ( serius aku ingt dia gegurl..sbb gebu gituh orgnya~)

2: masa nak smpai area umah onie..aku nampak sebuah kancil yg dikelilingi jejaka macho.(*adam, adi, n daus) dok isap rokok baik punya tepi jalan..tunggu sapa xtau? aku terus je la...walaupun xkenal..aku tahu diorg kbu sbb dioarg pakai baju kbu..wkakak..

3: abg nadh( dah jadi abg dah...) mai amik kami naik moto..dia siap pakai baju melayu kaler toiqoise( lantak la ampa nak sebut mcm mn pun~)...bayangkanlah dunia ...tengah2 hari panas terik matahari memancar...abg nadh mai amik kami pakai baju melayu kaler torqoise yg kilat2 licing tu...ha....pedissss mata iols....

4:smpai umah onie..aku nampak naqiah turun keta myvi dia ..smbil dok mengendong periuk nasi ka apa xtau?

5:aku teruih p kat tempat bakaq2...tiem tu ada syukri..so smbnag ngan dia..pastu bercakap ngan kak adish...lebih kurang ja kami..kalau letak 2 2 kat tempat yg sunyi..nescaya gegak gempita la tmpat ittew( *gegak?)....

6:masuk umah onie...ada gegeurl dlm tu...masuk2 depa diam ja...pastu dgr depa bisik2..iols malu tau~...tiba2 terdengar dlm bisikan tu "mcm kenai ja"

7:nak try buat ramah..tp kenot..sbb ada si afro ngan abg dia tu..huishhhhhhh..depa tu mmg la...xtau la makan apa smpai mempunya kekuatan mulut yg sngt dahsyat...

8:1st time kena jegey ngan hadi...baru nak buat ramah..skali dia pandang ataih bawah ataih bawah ja kat aku..terus aku telan air liur(* time ni korang imagine halqum ngah bergerak kat leher~).

9:dok sembang2...tangkap gambaq....

10: time ni erin ngan norul dok buat konsert...mak aih..kuat nya depa jerit...padahal jarak antara mereka hanya sejauh biji kacang hijau je..tp lagak mereka umpama berada sejauh sorang kat london..sorang kat perlis ( ni erin la ni..~)

11:pg karok...hahaha...

dah tu je la kan..yg lain2 aku simpan dlm hati..hahah
lepas dr tu..kami makin rapat...makin rapat..dan terus rapat...dah mcm family...


*menguap~ smbil alihkan posisi duduk..

sepanjang aku kenal kbu...hidup aku hapi sngt..sbb semua pesen xreti dok diam..(* abaikan diriku kena block dr fb gara2 komen dlm kbu~)

kalau la KBU xdak..mn la aku nak jumpa org mcm cik gk kan? mn aku nak cr jejaka kacak mcm syukri n hadi tu....

mn aku nak cr si bising nadh n nadzli...

mn aku nak cr erin,jusiza n naqiah...xtau la sora depa sedap bila nyanyi...


agak2 kalau aku xjoin kbu...aku bleh ke jumpa kwn2 yg mcm kwn2 dlm kbu tu? ada ke org yg perangai mcm dak kbu ni ?


aku rasa kat kbu je ada semua...


haish* kesat2 air mata...

so ..kepada KBU...hapi birthday...semoga...KBU akan terus maju...terus jaya..


"dengan KBU..aku kenal mereka.....dengan KBU....senyum terukir.....dengan KBU....setiap langkah dan bicara..disokong yg lain..dengan KBU...hari yg gelap..mampu menjadi cerah...dengan KBU...silaturahim terjalin...dengan KBU...ukhwah yg terbina..sngt luar biasa sekali....dngan KBU...setiap air mata...dikongsi.......dengan KBU....cinta berputik.....dengan KBU...aku menjadi aku~"


thanks KBU untuk kawan2 sahabat2 yg sehebat mereka!









8 comments:

tomatokering :) said...

hahahahahahahahahahahah adoii nak gelak besakkk besakkk tapi kontrol sebab pepagi buta.. haha. :P

leb leb leb KBU :D

Adi Suda said...

tching ngan hidiaq.. kncil mna plak.. kami naek viva ja.. ermmm

kiera'sakura said...

ambik hujung lengan baju hidiaq kesat2 ayaq idung... sobsobsob

kami sayang ampa semua tau.... terima kasih menjadi keluarga kami...

fRaMe+LenSeS said...

Hadoilaaaaaa. ngiahahaahaha gelak x benti

H Y D E said...

wkwkwkwkwkwkwkwk!

cintatulip said...

adi daus ngn adam tunggu kami la.. waa.. kalau dak mesti ampa nampak kami kan.. hehehe... kami pos best kenai ampa..

love love love

n minta ampun n maaf kalau ada salah silap

Mr. Straw said...

hmmm...tokok tmbh cerita ni..ni msti hg layan DVD lebih nih!!

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI