Sunday, September 5, 2010

tajuk kali ni...kawan...haish

hyep..this is the second post..th first post is from my bro heheh...thankz ya..

baru nak start tulis blog balik..since dah lama xtulis..so xde idea

tp kali ni..nak post about friend...kawan...atau erti kata lain..org yg kita kenal..yg tidak mempunyai pertalian darah...or mungkin ada pertalian...hohoho...sewel...

serius xde idea..eyh eyh..bukan xde idea..tp terlampau banyak nak tulis smpai xtau nak start dekat mn...huhuhu...ok la...save dulu la..nnti smbung lain...


*save post*

hyep..smbung balik...sob sob sob...(baru pas tngk cite sedih...kat astro prima...anak rintih)

ok...huhu...kawan( tudia...tiba2)

pada aku..kawan ni...susah nak ditafsirkan dgn kata...juga susah nak diungkapkan dgn kata2...kawan ni..istimewa bg aku...sbb tu xde words yg mampu discribe pasal kawan ni..ni bg aku la...


aku ni ramai kawan...sbb apa ramai kawan? sbb mulut aku yg xberhenti bercakap..adoyai...

ok ..untuk memudahkan cerita...aku buat dlm time frame..ok??? baru la senang sket korang nak faham n feel aku nye story...and mudah tuk aku bercerita...ok??


ok..korang dok diam2...baca je ek...kentut pun jgn...

zaman kanak2...

hurm..xbyk yg aku ingt...tp ada la beberapa hal yg membuatkan aku ingt zaman kanak2 aku time ni...ok..masa aku kecik...aku ada 2 org kawan yg special...sbb apa special?? ntah aku pun xtau...tp diorg ni la paling aku ingt smpai skang..huhu..2 org ni ialah..huhu..piza n faizal...heheh..kami ni berjiran...sebelah2 je umah kami...umah faizal tengah2...heheh..kami selalu lepak2( umur 4tahun) bersama...aku ingt lagi..1 eksiden berlaku..aku ngan piza terjatuh dr kerusi tinggi kat umah aku..hhaha..dah la jatuh dr kerusi tinggi..pastu jatuh tepat lak kat sarang semut api...abis mengelupur kami berdua...huhuhukesian kan..time tu faizal xde...

then..ingt lg..time bergambar kat keta faizal...huhu/sweet je...kereta proton saga..time tu bestday adik faizal...fadhil..huhu

so kami bertiga masuk tadika yg sama..kat kolej mara kulim..so..pergi tadika pun sama2..our parent rotate anta kami bertiga..see...sweet kan...

pastu..1 tahun je kami kat sana bersama sama..sbb piza tukar tadika...dia p masuk taski kat taman..so tinggal aku ngan faizal je la...huhu..kat sn..main rebut2 krusi...huhu..sapa dpt kerusi ada kartun mario..dia hebat..sbb kerusi mario tu kerusi baru..huhu..ok2...aku la yg paling sedikit dpt peluang nak dok kat kerusi mario tu..sbb saya kan lemah lembut gemalai..xbrani nak rebut2 ngan org...pernah skali..dah dpt..pastu duduk..pastu bangun jap sbb nak pinjam crayon kat kawan sebelah..then duduk2..terus terduduk atas lantai..hahah..kawan aku g amik kerusi aku..demn...kejam kan..aku nanges...pastu cikgu bg kerusi buruk kat aku..ngeh ngeh
zaman kanak2 aku xbrapa la syok sngt..sbb ku ni jenis ala ala anak dara sket..anak dara kalah ngan aku tau...huhu..asik dok umah..manja ngan mak..hahahh
tu je zaman kanak2 aku...huhuhu

zaman sekolah rendah...
owh owh..kami bertiga masuk sekolah saman..heheheh..sekolah kebangsaan kulim..ohohoho
skali lag pergi sekolah parent hantar bergilir gilir...syok..if aku xsilap..aku dok klas 1 nilam..guru kelas nama dia puan yang rozita...time ni.aku dah meluaskan jajahan minda aku..aku dah dpt ramai kawan ...antaranya...hurm..sape ek?? hurm..owh owh..aku ingt syafiqah( comey orgnya)...aku ingt sbb time xzam dia sebelah aku..eheh..xzam bm masa tu..aku tiru dia eja nenek....hahaha..isi tempat kosong...N_N_k..ha mcm tu la...aku xtau...pastu aku tngk dia..ha...aku pun tiru...jadi la..NiNik..ha..cute kan..ninik..jadinya..hahahah..tu darjah 1 la..then tuk darjah 2..aku masuk kelas 2 zamrud..kelas no 2..ngee..kat sini mcm2 aku kenal..raihan..budak yg dok sebelah aku...baru je masuk..dok sebelah aku..baru je dok...dia leyh muntah dgn byknye kat sebelah aku?? hello..adakah muka aku ni membuatkan ko muntah sebegitu hebat skali??? demn tau kau raihan...huhu..pastu ada sape ke nama sorang ni...dia xtau la apa kan masalah dia..dia leyh tulis kat atas kerusi pasal teacher aku..tulis ngan kapur okeyh...dia tulis.."teacher garang macam musang" ha amik kau..xke sentap teacher aku tu...huhuhu...yg aku pelik..nape MUSANG???..then dia pindah...huhuh..pastu darjah 3-6 aku dok kelas 1st..aku dr sini la aku kenal anastasha..hazwani taib,,sjeril rizal vincent,arifah,syazliana,asraf khozari,azam..hafiz syukri,ramesh pillay,luqman, dan ramai lg la..n amazing..ada yg setengah tu..smpai skang kami berkawan..contact..via fb..thankz face book..ngee..

ok la..dah ngantok...malas nak cerita lagi...nnti sambung lg ye...tuk sesi zaman seterusnya plak ek..korang tu bukan leyh kasi panjang2...nnti tido je...haish..ok la..berjumpa lagi ye

1 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

kawan itu umpama air laut.
ada pasang ada surutnya.

kawan itu umpama roda.
ada yang bersama kita diatas.
dan ada yang menunggu kita kala kesusahan.

kawan itu umpama api.
silap pilih..diri sendirie yang binasa.

kawan sejatie...tetap setia sampai matie.