Monday, August 9, 2010

rasa macham nak menanges,....haish...( smbil kesat air mata)

salam 1 malaysia kawan2..

bertemu kita lagi setelah hampir sekurun lamanye aku menyepi..huhu

eyh...aku rasa mcm nak nanges la plak,,,xtau nape...

tiba2 je sayu hati...bleyh???

apekehal la kan...

mcm2 kot aku fikir..n semuanya buat aku sebak..huhu..kejap sedih..kejap sebak...mn 1 ntah ko ni hidir....haish...



ntah la...ni pun dok sedih lg ni..klu bleh nak nanges je depan laptop...tp maloew la pada kawan2...wkakkakak

huhu...ok sedih lg...cuma xbergenang air mata je...huhuh


smlm aku g kls...n lec ni byk bercakap..huhuhu...ok la dia nye percakapan tu ..certain word dia buat kami sedar...sedar kew???


antaranye yg aku ingt

"kita leyh bersembang n bercakap dgn org yg kita xkenal....yg dok jauh beribu ribu batu dr kita melalui chat...fb..ym..tp kawan sebelah kita time klas...kita xberptegur sapa walaupu n dah 4 tahun 1 kelas....haish...." >>> ini btol2 kot..baru terfikir...mcm aku..ade je dak2 kelas aku yg aku jarang tegur..tp nuh org dlm fb yg xpernah jumpa ...aku sembang mcm dah lama kenal...if xsembang dunia rasa mcm dah ujung2 dah gituw....huhu..xsuka tauw...huhuhu...haish...nape la jd mcm ni ek???


kita leyh bercucuk tanam dlm alam maya...bersabar tunggu pokok tu hijau n buah tu masak ranum...baru petik...then siap curi masa lg nak buat longkang ke hape kat ladang kita tu...tp...bila mak suruh pg tutup air yg mendidih kat dapur...yg jaraknye sekangkang kera pun xsmpai...laju je tarik muka...haish...apee ke ko rasa nak penampo klu mcm tu???? huhuh...haish...mmg pun..pantang je org suruh buat kerje...ada la muka yg perlu ditarik smpai patplohbelas inci..not nice okeyh ider mcm tu...tp tu la..still buat jgk....


tu je la...tp byk lg aku dok fikir smpai aku xleyh nak tulis...huhuh..serius..xmain2..

haish

mungkin sbb esok puasa??

hurm...aku harap ini bukan puasa terakhir aku la mcm certai2n org tu...yg ni mungkin puasa terakhir diorg...haih...tp ada jgk...xsempat pun nak bersahur n solat terawikh ngan family..tp trpaksa pergi dulu...sbb Allah sayang...hurm

see...aku fikir benda yg sedih je skang..mungkin bgus..mn tau aku insaf ke tiba2..huhu'

xsabar kot nak insaf...yg btol2 insaf..huhuh

tp xpe...suatu hari nnti kot...

so sempena ramadhan yg sngt2 la mulia ni( cuma kita je xtau menilai kemulian bulan ni)...

aku nak susun seploh jari nak mohon maaf kepada semua mahkluk Allah yg pernah aku sakiti hatinya...fizikalnya...secara langsung atau tidak langsung...sesungguhnya...mulut aku ni mmg xleyh dok diam dr menyakiti hati2 org sekeliling aku...huhu..ade je benda pelik2 aku fikir pasal org lain...minta maaf byk2. ye...haish..serius aku minta maaf n akan cuba tuk kurangkan berfikiran negetif...tuk kebaikkan aku jgk...huhuhu

semoga ramadhan kali ni..lebih bermakna...haish..aku rindu ramadhan dulu aku...ada sesuatu yg susah nak diungkapkan..tp tu dulu..skang aku kena cr lain...apa itu ramdhan...bukan just tahan lapar dan dahaga je okeyh...sapa pun leyh mcm tu...


ok la...smpai sini dulu


selamat berpuasa.~


p:s:haish...tp klu dapat kekuatan tuk berdepan dgn org yg kita buat salah tu kan best...faca to face je minta maaf...tp tu la...bukan kali ni..xcukup lg nak berdepan dgn mereka...haish...

1 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

takmo nangis2.
ilang macho nnatie.