Thursday, January 20, 2011

aku pergi tengok khurafat!


hahahaah..kau mampu bgtau 1dunia ko pg tngk khurafat? kau mampu? mampu? xkan? so dok diam diam....hahha...

ok la..mmg plan dr awal ni nak p tngk khurafat...sbb dok baca kat fb ...depa kata best..gempak..terkejut fivestart bagai kan..so harus la cergas ajak geng2 pg tngk kan?...huhu..

so pg ari ahad baru2 ni..xtau la brapa aribulan..korang ada kalendar kan? ha ..p tngk sendiri brapa haribulan..

kami pergi 2 bijik kereta..8 org kesemuanya...huhuh..
so bertolak pkol 12 mcm tu sbb cek dlm internet tiket pkol 1.45pm kat jitra mall...so pecut ke jitra..

setibanya smpai ke jitra..laju je semua cari lif.. pastu pg ke kaunter..sekali tngk..."full" la tuk 1.45pm tu..haish...yg ada pkol 5pm je..huhu..demn u jitra mall..dah la parking susah nak dpt ..cea cea..dan dan nak salahkan parking sbb xdpt tiket kan? cuba dpt tiket? mesti puji segala smpai lif pun nak puji kan? huhuhu..

ok...pastu kumpul ramai2 bincang2 mcm tema rugby tu ..kat tengah2 org ramai okeyh..gigih ni bincang...skali decide nak pecut ke a.star mall..sbb a.star mall start pkol 3.45pm..so mcm sempat la pg..

so pg la ke a.star mall..smpai beli tiket..ada lg 1jam..so pg shoping2 n cuci mata..sempat la snap2 pic kat semua poster kat bawah tu..hehheeh...

so..masuk dlm pawagam..so start la..awal2 start ..line kami dah jerit2 ni...hahaha..baru keluar nama pelakon..dah jerit..jahat tau khurafat ni..suka bg org terkejut..dah la aku dok paling tepi..haish..xsuka!

so tngk2 la..sepanjang 1 jam lebih cite tu..ada la dkat 150jutax kami jerit..wkakakakak
jahat tau hantu tu..suka keluar dr tmpat ntah hape2...huhu...xsuka xsuka..ingtkan keluar kot tepi..skali keluar kot bawah..i dislike u hantu...huh~

ok la..aku cite la kan pandangan aku pasal cite ni...pandangan aku ok..so lantak la kan aku nak ckap apa..ko nak meracau pe hal? tiba2..kan...

so diam2 je kan baca aku nye pendapat..kalau xsetuju..ko g buat sendiri pandangan ko..okeyh? muah muah..peace no war...

ok..dah bgtau td..awal2 start..dah jerit2 kan? hahah..so sngt la mendebarkan kan..

syamsul punya lakonan ok la..walaupun ramai org ckap kaku ke apa ke kan..ok what dia berlakon..xdela seteruk org lain ckap kot..tp agak jgk la menyampah tngk dia berlakon..mmg dia ni dilahirkan bukan tuk jadi pelakon ke ek? huhuh..suka aku la nak kata apa pun..

apa adegan syamsul ni ek aku xleyh lupa? hurm..aku paling nyampah time part suluh2 dlm hutan..aku dah kata jgn suluh..ko nak juga kan suluh dlm hutan tu..ha..nah amik..mmg dia ada la kat situ..sewel tol la..( tiba2 emo)..geram kot..aku dah ckap..jgn suluh..ko suluh..kan keluar btol kan..aku jugak yg terkejut..dislike u syamsul...

lg 1..asal mlm je..mesti ko sorang kan kat spital tu? apa xde nurse ke apa ke kan? huhu..pastu asal keje mlm..mesti opis ko gelap..nape? why? tell me? lampu xde ke?huh..dah bila gelap tu..paham2 je la kan..kompem nye la menatang tu mai usik..haish..paling xleyh blah..time dia dok dlm spital sorang2..pastu nampak bayang2 belakang dia..pastu pandang atas nampak menatang tu kat syiling spital..watdefak okeyh...vavi..terkejut aku..mn p ntah semua nurse kan? xnak aku jadi doktor..tiba2

pastu part g anta jenazah ana tu..haish..lagi 1..settel siang..tiba2 naik van jadi mlm..cilakak..saja je kan nak kasi takut...mlm2 tu jgk la kan ko nak bawak jenazah..berdua plak tu..haish..seperti biasa..dok sembang elok2..buka ayat quran baik punya..skali..ha..hilang siaran la...tertukar channel la..sewel tau..aku berdebar je tngk..siap smbung lg bacaan ayat quran tu sendiri kat bawah...dah la aku dok paling ujung skali..bodow~...pastu diorg pusing belakang leyh la plak menatang tu jengoi jengoi2 kepala..watdefak..i xsuka hantu yg suka jengoi jengoi ni..haish..
pastu terbabas..ni biasa la....masuk gaung..then..syamsul tersedar la kan dr kemalangan tu..skali tngk kawan dia ( aku suka watak ni...baik punya ckap utara..best dia berlakon)..kawan dia tu mati..pusing belakang tngk mayat dah terkeluar dr keranda kan..so mai god..nyampah ok..bleh plak dia ni..si syamsul ni..p angkat mayat ni masuk utan? masuk utan okeyh..bukan g naik jalan..masuk utan..bawak mayat...vavi~..aku ni kat bawah dah carut2 dah kat syamsul..apa kejadah nye bawak mayat masuk utan kan? haish..skali bawak2 tu terjatuh lagi..adoi..pastu mcm biasa la.kena ligan ngan menatang tu..haish..semput aku..skali dai flash back la..rupany2 syamsul ni jahat...syamsul jahat syamsul( lagu stacy)...dia ni punya angkara...huh..last2..korang tngk la sendiri apa jadi ek ngan syamsul ni..huhu..bg aku syamsul ni aku bg 3 bintang la..gitu~ so so je..

pastu ana..aku xfaham pompuan ni pesal la meroyan tiba2 kat syamsul kan..haish..geram je la aku tngk dia ni..kacau je kan syamsul ngan liyana tu nak hapi2..punya la meroyan ni kat syamsul pg ke spital bagai..haish..tp serius dia pandai berlakon..sabrina kan nama pelakon tu..aku mmg suka..pandia buat aku geram tngk ko noks berlakon..mgg jadi la..part ana toreh tangan dia ngan pisau tu buat aku seriau perut..weyh..sakit kot..nampak mcm sakit..haish..curlast pertama la lakonan dia ni...aku sangka dia la yg punca semua ni..skali..dia la yg jadi mangsa keadaan..haish..bertabahlah....aku suka part yg mula2 tu dia menari kat club..pastu ada terjemah ayat al quran...yg cubaan dan godaan dtng dr kiri kanan..depan belakang..part tu buat aku meremang bulu roma..xtau pasal apa..tp part tu mmg sesuatu la..huhu..pandai diorg terjemahkan dgn perbuatan...cayalah~...kesian ana..mati..aku ingtkan kna bunuh..haish..mmg dia bunuh diri ek? untuk ana..aku bagi 5 bintang~

liyana jasmay...aishah kan nama lakonan dia ni? aku mmg suka lakonan dia ni..lakonan ngeri2 la kan..dia mmg pandai..haish..dia ni mcm psyko..ke aku yg sewel? dr mula dia berlakon..aku dah konpiden dah ni..yg dia ni la punca segala galanya..walaupun dia ni mcm nampak baik..alim..taat..tp aku buat cerita sendiri dia ni buat2 baik je..tp meleset..mmg dia baik pun..smpaikan ana mati pun..aku target dia yg bunuh~wkakakakxbersalah ok aishah tu..kesian je..part2 dia kena usik mmg aku suka..aku terkejut sama..tp ayat2 dia tu terlampau baik la..org baik skang pun xguna ayat tu okeyh..huhuhu..pastu part2 dia mcm kata ana punca pun..mcm klise...huhu..yela..kau baik..kau tuduh2 org ..kan..haish..tp aku expect ko berlakon lebih lg la ...aku nak tngk dia jerit..kena rasuk ke apa ke kan? skali..hurm..laki ko jgk yg interprem..ok la not bad ye ...4 star...

yang lain2?...aku xtau la apa motif makcik klener harta tu diwujudkan? saja je kan nak bg org ramai suspek yg terlibat makcik tu kan? kan? aku ni siap terfikir..mesti ana tu anak makcik klener harta tu..sbb tu dia nak balas dendam..skali2..x okeyh..rupa2nya..anak makcik tu muka sebijik syamsul..ceih...saja je kan ...fitnah okeyh!....tp motif time part makcik tu ko buat2 ala2 misteri pandang2 belakang org ikut segala tu bagai? huh...nak buat muka tragiis2 tu pehal? saja nak mengaburi la kan? kan?

xtau apa motif fauziah nawi muntah darah..xde kaitan okeyh...xde langsung..

dah tu je kot..yg pasti aku paling suka watak hantu..xtau la sapa berlakun..tp scary okeyh..tujoh bintang tuk hantu..claps claps claps......tu je la..


sapa2 yg nak tngk..pg la tngk..best..walaupun aku dah spoil kat sini..tp pg la tngk..jgn dok tpi mcm aku...aku ni siap 5ox pandang tepi..padahal tepi aku dinding je..huhuh..kawan2 aku yg lain lg syok..sorang tu..baru start je..time terkejut 1st...dah ajak balik dah.."weyh...jom la balik"..huhuh...bleh? bleh? baru start kot..keluar nama tu..haish..saba rje la


then kawan lg sorang..mmg xnak ikut mula2 sbb dia xminat cite hantu..tp ikut jgk la..tngk..tp tutup muka dgn selendang..pastu bila org jerit2..dia kalut la tanya apa jadi ...haish..sabar je la kan...huhu..tp mmg best la pg tngk ngan diorg...meriah..1 row jerit..kami konker aritu..wkakaka...syok2..

dah la letih menaip..bye bye

2 comments:

..hizamirahim.. said...

wow.
panjang gile penceritaan ni.
haha.
asal ramai sgt tgk khurafat ni?
kagom aku.

dir...antologi hidup apple sepi... said...

kan..sbb tu letih ni jari lentik2 tekan huruf..huhuhu..six pax okeyh aku nye jari skang ni..sbb khurafat je..dah tu je yg best..nak story pasal nom nom race..xdipilih kan..huhu ..sobsobsob...