Thursday, February 25, 2010

genting here i comeeeeeee....once again~

hyep...salam...ketika kalian baca entry ini...mungkin daku sudah tidak ada lgi disini....aku mungkin sudah pergi~










ceittttttttt.....gedik je nak buat ayat drama...wkakakak...padahal time aku taip entry ni..idok nye mandi lagi ni...wkakakak...ada hati nak feeling2 cite indon yg bila nak pergi je..tinggalkan note kan...ceit....drama~


huhu..ok la...aku amik masa ni tuk nak potpet potpet...pasal nak ke genting...ngeee...yes..im going to genting...for the 2nd time....this is second time la nak pg genting since...hurm..since bila ek...hurm...agak lama jugak la ye..since..30/31 januari 2010 aritu....kannnnnnnnnn../..lama geeela kan xpg genting....


huhuhu...pelik tol..apa la ada kat genting tu smpai aku nak pg 2 kali dlm masa yg sngt terjauh(read:terdekat)


apa2 pun..tiket dah beli...so ples shut up ye hidir...huhu

my tiket dr medan gopeng pkol 12pm....so myb smpai sn dlm pkol 3 la kan kat pudu tu....

bercakap pasal tiket bus...huhuu..aku ni sebenarnye terpedaya..huhu

xla..mcm ni cite dia

*sambil memperbetulkan posisi baring

ok dah....

aritu janji ngan kwn dr perak ni nak tumpang je la bus dr perlis...nak tunggu kat simpang pulai...

then...dah setuju semua....sbb kwn yg kat perak ni btol2 nak pg kan genting tu...so me pd mulanya...mcm malas nak pg...tp tu la....dgn dorongan dr my bff dr johor tu...aku pun kompemkan aku nak pg..walaupun..aku berat ati nak pg..huhuh

*tukar balik posisi baring

ok dah...

then...pikir punya pikir..why not kan klu kepergian kita( see..tngk..leh wat lirik ni) dpt menghappikan org lain kan...so decide to pergi genting

then...2 ari lepas...dpt msg dr my bff dr johor..bgtau..adik dia masuk icu...

i like~~~~

huhu..terkejut la kan...tetiba masuk icu kan...huhu
then dia cite adik dia masuk icu (sbb apa la aku asik nak taip "masuk u")....hh

sbb adik dia ditemui kat dlm parit besar on d way nak balik umah

adik dia jatuh dlm parit besar tu naik basikal...huhu..then dia punya dada terhentak kat batu besar dlm parit tu...

g xray...doktor kata...hati dia terkoyak sket...so...tergamam ya disitu..hati terkoyak...mcm mn nak buat kan..hati tu dah la lembut..xkan nak operate kan..so dia risau..aku pun risau..

so dia ckap myb adik dia kena operate~


pastu...aku dah tau la kompem la dia xjadi kan nak pg genting tu..so aku mcm hurm...~ berat la lgi hati aku yg mmg dah berat ni kan..

huhu
then...aku kuatkan jgk niat nak pg genting tu sbb pikirkan kwn aku(read:adik)...nak sngt pg kan..dia suruh tunggu sama2 kat simpang pulai tu

so aku mcm..ok~

then..kami xtau pun jadual bus dr perlis tu mcm mn kan..then...my frend dr perak ni 2 org sebenarnye

so yg sorang tu decide nak g sndiri ke kl naik bus..kata nak g awl ke ape kan...so aku like ok~

aku kompemkan ngan lg sorang yg aku teman dia naik kat simpang pulai..

xpe la kan..asalkan org hapi..aku hapi...

then..ntah mcm mn esok..dia decide nak g naik bus trus ke kl dr tmpat dia...

huhu..aku mcm ..hurm~

ok la kan..asalkan org hapi...aku hapi...

so pas balik keje aritu...aku trus g medan gopen ngan basha( thankz basha,...)

pg kaunter tiket(sepanjang perjalanan..aku berdoa..supaya smua tiket ke kl abis...huhu)

pg ke kaunter trans...tup tup.,..ada la plak kan....siap dia taip n print cepat2 lagi tiket tu..so ak buat mcm mn kan...huhu

aku nye tiket pkol 12...aku amik pkol 12 bcoz...aku nak g teman kwn aku yg kononnye nak pg awl kl tu..then leh la kami sma2 tunggu yg lg sorang tu( bus dia pkol 3..30)..so xla bosan sngt kan kwn aku yg pg awl tu kan kat pudu tu...

xpe la kan

then

dpt pas dah smpai umah..dpt msg..."dey...aku nye tiket pkol 3pm dr umah aku)

aku like~

hurm''..pulak dah...huhu

so maksudnye..aku kena tunggu dorang berdua la...huhu..aku smpai dlm pkol 3...diorg smpai dlm pkol 6....so aku ada 3jam..sorang2 kat pudu tu...GREATTTTTTTTTTTTT....

huhu..tp xpela...asalkan diorg hapi..

tp tu la alasan dia bg buat aku rasa sedikit berkecil hati.....


tp xpe
abaikan...asalkan diorg hapi..aku hapi.....

huu..so..now..tengah amik mode nak packing barang..huhu

pg je la kan..hope semua ok je la nnti...myb sbtu or ahad...aku balik perak balik..ngee..

so sampai disini dulu ye..........

*waaaaaaa...esok 1st vaccine tuk bhoolat....mudah mudahan she will be fine...huuh

*my bhintang dah xkeruan...lg sket lg la tu...mau meletup...ngee...sexcited nak tunggu cucu 1st...

*adik kwn aku dr johor tu dah stabil...alhamdullilah....

2 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

bstnya nak g genting.
lin arie tue pergi gak.
pastue mabok naik kapal bongok.
mabuk sampai 2 hari.
giloo.

dir...antologi hidup apple sepi... said...

hahah..mcm mn leh mabok...

xrock la...hahah..best2...

xpela..lain kali cuba lagi ye