Monday, May 2, 2011

betul ka pakcu berbadan 2??????

hai korunnnnnnnnnnkkkkkkkkkkkkkkkkk

saja ja buat tajuk entry panas panas panas zass kebom kebom mcm tu...baru la ramai sket baca blog aku ni (kot)...

hahahah..sebenarnya..sebenarnya...dragon ball ada 7 bijik kesemuanya...hahahahaha( gelak jahat);...

ok fine..xlawak..ok..ni ha..nak smbung balik entry pasal gathering ( sebut mcm syukri sebut)...aritu..yg kat umah onie tatia n erika tu ( aku xreti la nak letak2 nama..pastu klik nama tu..teruih p kat blog depa..huhuhu)....

so...smbung ek..kitew smbng ek....lalalallall
ok

*minum air milo sat~

ok..hurm..ok..pastu dah smpai kat petronas la kan..depan politeknik tu..pastu ..msg abg nadh zee...tnya dia.."kat mna"?...pastu meset masuk dr abg nadh..."hidir kat mana"? ..haish..sabaq jela..aku meset kat dia kat mn..dia balas balik tanya aku kat mn...sabaaaaaaaaaaaaaaaq jelaaaaaaaaa...

pastu bgtau la kat petronas segala bagai...pastu nadh bgtau.."uih jauhnya"..hahha..time ni nak nanges2 dah..sbb apa..sbb mlm tu janji ngan abg nadh..kata nak tunggu kat depan poli..skang..aku tunggu kat dpan poli..dia kata jauh plak...sobsobsob..sabar jela kan...

pastu xpa la..abgnadh kan bai..so dia mai amik kat petronas..konpiden ni..aku dah tau dah rupa nadh mcm mn...aku konpiden la kan tunggu..( ms dia ckap nak mai amik tu..dai xtanya pun aku naik apa..pakai baju apa...)

pastu aku nampak dia masuk petronas tu..tercari cari..aku renggah ( btol ke eja ni?) gelak dlm kta tu..dia dok cr2 ja..padahal aku dok depan dia ja..dlm keta...hehehe,.rasain...konpide lg kan

usha2..pastu dia mengalah kot..dia masuk bawah khemah..dia bawak keluaq enset dia..haha..time tu aku cepat2 pg kat dia..hahaha..lawak2..aku nak tergelak ..tp kontrol uolsssss...hahaha

comei ngat nadh time tu..ngan pakai baju melayu toiqoise( eja main hentam ja)...yg jenis kain kilat2..dah la panaih time tu..maboi..mercik warna dia..silau ngat aih...hahah..

pastu jumpa dia..salam2...pastu ke rumah la kami berdua..aku polow belakang dia..heheh..cute2...

dlm keta kan..tudieeeeeeennnnnnnnnnnnn..hati aku dup dap dup dap..kalau la xdak tulang rusuk ni..kompem jenuh aku dok kutip jantung aku ni...hahah..berdebaq baq annnnnngggggggg~...

yela perst time kot kan nak bersua muka..hahah..nebes ni..pastu smpai ..parking keta..mak aih..dpa pakai baju melayu uolllllssssssss..hahah..aku ni pakai tshirt biasa ja..tp spare la kan baju melayu aku tu...

sudah..nak buat mcm mn kan..so..amik baju melayu .sarung ja teruih ngan tshirt aku ni..mula2 maintain ja..xpanaih lg..

keluar2 ja dr kta..mak aih..panas ja..berpeluh peluh ni ataih bawah..tp xpa..demi kbu..hew hew..tp time dok parking tu.nun jauh kat ujung tu..aku nampak la 3 mamat macho ngah buat apa xtau kat viva putih tu..sat keluar..sat masuk..sat keluar..sat masuk..yg penting asap berkepul2 uols kat situ..hahah..3 org tu la adi suda..daus spantanz n adam...hahah..rupanya2 depa pun dok menyalin sakan baju..hew hew hew hew....

pastu smpai depan umah..perkh..kemaluan i bertambah tambah ni..yela kan..xpernah jumpa..berdebaq ni..ataih bawah berdebaq...tp ttp buat cooll....hati lega bila nampak syukri hassan dok mengipas kat luaq...lega ngat aih...

pastu masuk dlm umah..(dgn xtau malunya)..sbb nak letak makanan yg aku bawak ni..

time melangkah masuk tu..telinga aku ni otometik terpasang sendiri...berdebar ja..sokseksoksek..gadis2 yg dok brtimpun kat lantai tu..xtau la depa kata apa...yg aku terdengar " sapa ni? sapa ni?? sapa weyh? dia ka? eyh dia tu ka? " hahah( semua ni nada2 bisik antara gadis2 itu ya~

sabo je la..xtau ka tangan aku ni terketaq ketaq nak letak makanan tu..time tu erika rain mai tolong...hewhewhew....

pastu..keluar umah..teruih p kat depan.hahaha..time tu aku terjumpa hadi..hahhaa..dah la muka garang+serius..terus aku ngan xtau malu aku p tegur.,,ni la hadi kan? ( dgn nada xtau malu nya..smbil dok tampaq2 badan hadi)..hadi smpai tercengang time tu..hahaha..nak buat mcm mn..

nasib ang la..hahah

pastu dia xbg apa2 reaksi sngt pun..

aku berllau p kat tempt bakaq..sbb kat situ ada syukri hassan..leyh la dok sembang2..

dok huha huha semua..pest time membakar dgn keadaan yg hapi mcm tu..time tu ada syukri,..ada mikrokokus..ada nadh..ada naim...ada nami(kot)..kak adish shida pun ada( hat ni pelik..org dok kipas bara..dia konpiden kipas ayam..xtau pasai apa...aku ni dok jerit2 suruh kipas bara tu..hhaha..sori na kak..kami konpius time tu..ahhaha)...

pastu ada la beberapa yg dok tolong payung..yg kami ingt..hajar kot..anith ( ni tanpa henti ckap)...erin latteew pun ada jgk...munet pun ada...

smbil dok bakaq ayam tu..smbil cik gk mencelah ngan ikan dia tu..

pastu naqiah pun mai jgk..tolong2...

time bakaq ni la..kami dok potpetpotpet..heheh..time ni la jgk nak berkenalan apa semua...

hahah...pastu..paling best time nami passing tudung periuk panas kat syukri..syukri selamba ja pegang..pastu tiba2 dia baru terasa panas kot..dia selamba ja p sua kak kak shida..hahahhaha..selamat kak shida xdan smbut..sbb syukri lempak siap2 dah tudung periuk tu..hahaha..mmg lawak la time tu..hahaha( selain dr kejadian hot dog kecik melompat masuk dlm api)...

pastu semua dah siap2...
hidang2 semua...

makan la kita...time ni ...malu2 lagi...dok makan pun diam2 ja lg...

pastu..ha..ice breaking..

masuk umah..buat bulatan..setiap celah penuh org..hew hew..

pastu sesi berkenalan la mula..time ni la aku xleyh nak control dah..


mulut aku ni bagaikan dipaksa2 tuk terbuka..hahah..tambah2 nadh dok mula..lagi la mulut aku ni aktif..pastu nadzli pun dah tunjuk belang sket2..hahah..aku soka..aku soka..ada geng..hhaha

maafin la aku ye korunnnnnnnkkkkk..sbb aku ni kalau gelak..,..mmg tahap xleyh nak buat apa dah..letgo giteeeeew....hahahah...

mmg aku paling bising la time tu disampin nadh nadzli syukri dan lain2...tatia pun bising jgk..haish....( selain kemeriahan suara erin ngan noo oor...dok buat jejak kasih plak dah aih)...


pastu sesi bergamba..mcm biasa la..mcm hapa lg..masing2 nak tunjuk bakat posing...hew hewhw..nnt tngk la gamba kat bawah na....

posing la sedaih 2....syok2..hapi2..aku suka nadzli punya arahan..semua ikut ok..hahahaha..

pastu.pakat2 balik..aku ngan yg lain2 dok terlentang baik punya dlm umah...haha
'time tu aku...adi suda...adam..daus...naqiah...kak shida..anith ....fatin...kira...dok baring dlm umah...ada yg dok siap2 kat atas...

yg nadh nadzli..dok rakam video cik gk onie tatia bulat kew..ngan erika rain kat luar...dok teriak bagai la cik gk tu..siap guling2 masuk umah org kaya tu( ni tambah ja..hahaha)..

haish...pastu semua masuk..sembang dlm umah ( naqiah dok pulun keropok)...

syukri baru smpai dr anta azlan...smbung sembang2 lg..dok gado ngan kak shida..apa semua..owh2..cahaya wany pun ada time ni...dia dok diam ja..huhuhu...(naqiah dok kunyah lagi ..rroti hotdog plak)

pastu dok bincang2 nak p karaoke semua..hewehw..kak shida ckap jom la p lekaih...sbb kol 6 dia nak balik dah..last2..pkol 10 jgk kan gerak balik..hahahahah( naqiah dok makan kopok ngan syukri plak)


bincang2..tunggu cik gk erika tatia bulatkew ngann onie bersiap siap..sembang lagi ( naqiah p dapoq ambil ayaq plak..pastu dok..sambung kunyah lagi..ahahah)...

sembang2..pastu moh la gerak ke tempat karaoke...kat depan sunway carnival saja...

adam belanja yawwwwwwwwwwwwwwwwww...

hahahah

so hapi2 la kan..sbb org belanja..hahah..pakat pulun nyanyi/..aku backup singer /dancer ja..hahaha
syok la weyh

hahah
depa xpuaih hati aku xnyanyi..hahahah..mmg xsedap kot aku nyanyi..

aku kagum ngan sora adam...daus...nadzli n naqiah...walaupun kuat kunyah..tp sora meletop noh naqiah...paling xleyh blah..adi suda...dok curi angin aircond ja..ahhahaahha...

xtau nak cita apa lg...ow ow ow ow


pastu p makan la plak...ckt sungai dua..haish...aku order nasi goreng udang ja...sbb xmakan ckt tu..apa2 pun hapi ja..time ni la aku berpeluang sembang ngan adam..smpai xtngk org lain dah..

smpai kak shida ketuk2 meja kami suruh dok asing..hahahaha..sori na..pest time sembang ngan adam...hw hw hew hew


makan2..hapi2...pastu semua berangkat balik...hew hew..sedih la..rasa mcm nak tidoq ramai2 ja kat situ..huhuhu...

xpala..smpai sini saja la na.....
mai tngk gamba2...

hat ni semua kami cilok kat nadzli..nadh..erin..n ramai lg...

hangpa layan la na...


( antara yg gigih membakar ayam...nadh,mikro,azlan a.k.a nami,,pastu hat nampak tangan ja tu..mr hyde kan> dan yg nampak paha besar sedang duduk atas kerusi seluar koko tu..sapa lg kan> urs truly la kan~ hew hew hew..)


(ni plak gugurl yg tolong..time ni aku xsmpai lg kot..hew hew hew..ada che ain ( kot) onie tudung oren..fatin yg diam tudung belang2..ngan kak mastora...hew hew hew)



(ni plak geng perpel~...hew hew hew..perpel la sngt kan? haha..adikanith,erin (motif buat mcm tu? che ain...syukri..nala punya tinggi ang ni,,,daus spartanz,,,mr hyde( asraf kan?) pastu si adam..n badriah)


(hat ni geng susu..omg..kami xtau nak kata apa..nadh punya keja ( *smbil pekup2 mulut tahan gelak~) antara ajk geng susu..kakshida..cik gk..naqiah..anith..dek nasz..wany,,fatin...kak zai..juga terlibat erin ( nampak belakang ja~ hew hew hew)





(hat ni.time grup foto..xtau la.semua ikut ja nadzli ckap..aku xleyh tngk tang lain..aku dok usha kat mamat baju biru kat depan tu ja..org buat soley2 kat atas,..dia buat soley2 kat bawah..(cuba tngk tangan si baju biru..tu ..haish..ganggu fikiran btul..( nama dia nadzli))


(ni motif xtau apa..tp yg tu hadi..yg tu syukri..yg tu nadh..yg tu daus..hat belakng tu nampak muka ja tu.urs truly la...naqiah tu asik xpuas hati ngan aku ja..jeles latteeeeeewwwwwww~..)



(ni la yg diraikan..hat baris bawah.hat berdiri tu hgpa tutp masa sat..hat bawah tu.erin rain.tatia bulatkew~..n onie.hew hew hew..hat berdiri plak ddek nasz ..cik gk n kak shida yaw~)

(hat paling serius dan paling sukar dijangka..hahaha..abg hadi...hahah..sempat lg posing ..time ni dok ice breaking...pon boleyh~)


(ni syukri..pasaipa xtau gambaq dia byk? hahaha...dok kepit kat tangga selain mempunyai kepakarang dengan straw~..ni dok gado ngan erika rain ja time ni..pening aih aku~) ( *yg rambut cantik nampak sket tu..sapa lg..ur truly yaw~)



(anith bisakah..time ni time karok..3 lagu skali gus yaaaaaaawwwwwwwwwwwww~)

xperlu kata apa apa~



(artes kita pada ptng tu..naqiah othman..sedap kot suara dia ni..haish)



(antara yg menjadi tumpuan..bukan sbb kerana ipong4 nye..tp jgk kegigihan merempit dr a.star ke penang ngan pakai baju kurung uolsssssssssss....cayalah gk...kagum2..n terima kasih~..teriak kuat kawan kita nii~)


(merenung masa depan plak..haish..padahal tengah sakit perut ni..mcm mn la nak kaber ni..gadis2 kat bawah tu terpegun ngan nami...huh~)

gaya pissssssss

(kesayangan..kecomelan..cute2..kebaikkan jgk..huhuhu)


(erin..plis xplain ..apa tujuan,.ganas lattttttteeeeeeeeww?)



(bukti naqiah xpuas hati ngan kami..hahahah..hahaha..time ni naqiah ckap dia jd pemantau ngan kak shida...hahah..tngk la aku gelak tu.haish..haish..loqlak~)


(hat baju merah ang ang tu...hahah..buat apa xtau? mesej bf latteeeeeeeeewwwwww..kutey haluih2 stgi baru tau~)


(antara makanan...hew hew hew)

owh by the way..aku nak minta mahap la kalau mulut aku ni xdakinsurans ka apa ka..mmg mulut aku bising n ckap main lepaih ja..maaf la na...aku enjoy ngan apa....ok2...heheh..layan gambaq na~
\
sori lA.malas nak tulis2 dah kat gambaq tu..p la tngk kat blog2 hat lain..hew hew hew

hhahah..owh msti nak tau kan apa aku nampak time entry lepas kan?

haha..aku napak 3 jejaka ensem kat tepi jalan tu...

kat kreta viva putih..xtau apa depa buat..yg penting asap kepoi2 kot kat situ..aku nak berhenti..tp segan la kami nak berhenti..kami pecut je la teruih..hahahh...buat2 xnampak depa..hahahah..depa tu adi suda..adam ngan daus...heheheh..xtau apa depa buat kat situ...tp kami nampak depa la kat tepi jalan tu...hew hew hew hew...


ok la..nnti2 sembang lain noh..semua pakat buat vlog..tringin gak..tp tunggu dulu la..kasi change kat syukri n nadh dulu la..bg depa peluang dulu na..hahahahah....see yaw...hew hew hew

mmaaf skali lagi la kalau ada apa2 yg kami buat xkena ya~...we are keluarga..ingt na~

10 comments:

aDisH.sHidA said...

hahahahhahahaha..byk benar nama akak kat sni erk...dok baca sambil gelak dalam wad nie...sampaikan terpaksa tutup dengan tuala kecik sebab cover....mak kak egt kak bau busuk apa2...hahahahhaha...

Nor Azlan Mat Isa said...

sempoi.da reading.d best!!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

heew heww heewww heewww

banyak sungguh...

hahaha...

tomatokering :) said...

wakakakakkakkakak !!

ngek aihhh hidiaq ! keliaqqq sat g ! hhahaa

anith chan said...

tudiaaaaaaa.....

*sedey sebab sora xsedap. hahahahahaha

dir...antologi hidup apple sepi... said...

byk lgi nak tulis semua,.tp kalut2 sbb ada org dtng tiba2 kat umah..hahahah..maaf la kalau kami terkasaq bahasa ka apa ka..maafin na~

kiera'sakura said...

curlost u shidir... mcm diary kami 3 hari u pnye cerita... hihihihi

nadzli azlan said...

huaaaa , apa pasai i punya tangan kt situ !! <-- smbil angkat tangan letak tmpt lain !!



eh suara i sedap ka ? Coklat ka strawberry ? :p

fRaMe+LenSeS said...

tu dia aih. ahahahhahahahaha.. terbaek la.. rindu nya masa ni.. T.T

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI